God påske!

Hvilke tanker går gjennom oss nå? Det nærmer seg høytid, og familiene skal vel egentlig kose seg sammen - kanskje dra på hytta, besøke familie eller nyte livet i byen.....hvis alt hadde vært som normalt. Våre arenaer skulle vært fulle av glade barn og ungdommer. Våren er jo tiden der det skal yre av liv overalt - på arenaer og i marka. I stedet har idrettsanleggene våre vært nesten folketomme. For en kontrast! For en merkelig følelse!

Korona har satt sterke begrensninger for oss alle, men nedenfor finner dere noen tips og råd knyttet til retningslinjer som forbundene setter. Røa IL anbefaler at dere setter dere inn i disse!

Vi ønsker dere en aktiv og trygg påske og håper at alle holder seg friske!

2020-04-05
per-ivar@roail.no
 
 
Kjære medlemmer, frivillige og samarbeidspartnere!
I denne utfordrende tiden der vi ikke skal trene som normalt i grupper, krysser vi fingrene for at dere holder både motivasjonen og treningen ved like. Vi Røa IL har gjort - og gjør det vi kan - for å tilrettelegge for trygg og god egentrening på Spond, Facebook, YouTube og direkte kommunikasjon. 
 
Nettsidene våre holder vi oppdatert i forhold til ny informasjon fra Helsemyndigheter, Oslo kommune, Norges Idrettsforbund og særforbund.
 
Onsdag 1. april ble det åpnet opp for organisert aktivitet og det ble også tillatt å oppholde seg UTENDØRS på idrettsanleggene. Samtidig gjelder dette med betydelige begrensninger.
De strenge tiltakene som skal hindre smittespredning gjelder fremdeles.   
Etterhvert har særforbundene laget sine egne "koronavettregler", slik Norges Idrettsforbund ba dem om å gjøre. Disse finner dere nedenfor:
 

Klubbhuset, gymsalen og garderobene vil fremdeles være stengt. Våre dyktige ansatte og trenere vil fortsatt være helt eller delvis permittert. Vi holder fremdeles minimumsdrift og jobber kontinuerlig med å levere så godt det er mulig fremover.  

Om bruk av utendørsanlegg på Røabanen:

Vårt hovedmål er at våre arenaer ikke skal være et sted for å spre smitte. Våre medlemmer skal ha trygge, gode treningsforhold. I en periode der det er åpent for uorganisert aktivitet, hviler dette ansvaret først og fremst på de som benytter arenaene våre. Barn bør trene under overvåking og veiledning av voksne som klarer å administrere treningene på en trygg måte. Det er fremdeles ikke helt klart hvilke type treninger som er "tillatt". Akkurat nå synes både vi og trenerne at det ikke er forsvarlig å organisere aktivitet på idrettsanleggene våre. Vi jobber sammen med andre for å definere rollen og ansvaret som vi som idrettslag skal ha og kan ta på oss. 

Vi minner derfor om at Helsemyndighetene sier: 

  • Maks 5 i grupper (inkludert evt trener)
  • Ingen kroppskontakt og minst 2 meters avstand til alle andre til enhver tid
  • Ikke nikke/heade samme ball mellom de som ikke er i samme husstand
  • Ikke ta ballen i hendene for de som ikke er i samme husstand

Røa IL kan ennå ikke påta seg et ansvar som gjør at barna kan sendes til våre arenaer for trening under vår ledelse. Foreldre og andre voksenpersoner må være med på å ta dette ansvaret og passe på at aktivitetene gjøres innenfor gjeldende retningslinjer! Vi har laget retningslinjer for bruk av banene, og vi har delt dem opp. Forutsetningen er at ingen flytter på målene. Er dere i tvil om det er plass til dere, så sett sikkerheten først. 

Vi har alle et ansvar for dette. Vi må jobbe for at smitten blir borte og at samfunnet kommer tilbake til en normal hverdag så raskt som mulig.

Klarer vi ikke å gjøre treningen på arenaen på en trygg måte, vil det blir forbudt med trening i grupper og på idrettsflater igjen!

Sett deg inn i Idrettsforbundets veileder her:
https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/NIFs-anbefaling-til-utovelse-av-idrettsaktivitet/

For de enkelte idretter, finnes en oversikt over begrenset aktivitet og gjeldende retningslinjene her:

Fotball
Det vil ikke være noe organisert tilbud i påskeuken. Vi vurderer oppstart av et enklere tilbud etter påske.Om bruk av kunstgressflater på Røabanen, se generell info på våre nettsider samt treningsopplegg på YouTube, Spond og Facebook.

Se Fotballforbundets koronavettregler:
https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/fotballens-koronavettregler--retningslinjer-for-fotballaktivitet-under-restriksjonene-mot-spredning-av-koronasmitte/ 

Bandy

Følg opplegget for  Barmarkstrening fra Patrik

Veileder fra Bandyforbundet:

https://bandyforbundet.no/?p=47334&mID=1&mAct=0

Langrenn

Veileder fra Skiforbundet:
https://www.skiforbundet.no/norges-skiforbund/nyheter/2020/4/nsfs-koronaveileder/

Sykkel

Veileder fra Norges Cykleforbund:
https://www.sykling.no/article/informasjon-ang%C3%A5ende-covid-19-situasjon-til-sykkelnorge

Triatlon

Koronevettregler for triatlon:

https://www.triatlonforbundet.no/norges-triatlonforbund/nyheter/nyheter-2020/koronavettregler-for-triatlon/

Pass på dere selv og hverandre!

Lurer dere på noe, er det bare å ta kontakt med Per-Ivar eller meg.

Vi ønsker dere en påske fylt av glede, mestring og raushet!

Med varme påskehilsner fra

 

Roger Bjørn Haugen

Daglig leder

Aktiviteter

28.10.2021
Røa fotballakademi - høst 2021

14:30 - 16:00

Røa allianseidrettslag

28.10.2021
Røa fotballXtra

14:30 - 16:00

Røa allianseidrettslag

08.01.2022
Røa Torg BandyCup 2022

09:00 - 20:00

Røa Kunstisbane Bogstad

Kalender

Oktober
MTOTFLS
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031