Røa Bogstad Triatlon - iver, mestring og glede

Etter uker med sol og varme ble det igjen regn på race dagen som de 50 påmeldte utøvere så frem til, men... Været skulle ikke stoppe dem. Førti representanter fra 6 forskjellige klubber stod klare til kamp litt over kl. 18:00 onsdag, den 15. juni 2016.

2016-06-20
Langrenn2002

Andre utgave av Røa Bogstad Triatlon ble nokså likt den første: full innsats fra start til mål i en nokså fuktig scenerie. I motsetning til september´s konkurranse i fjor har vi notert 18 grader i vannet, og 16 grader i lufttempereatur, dermed kunne vi gjennomføre som planlagt. Utøvere ble fordelt på to barne- og to ungdomsklasser og fire forskjellige distanser; 7-9 år: 75 m - 2 km - 750 m, 10-12 år: 150 m - 4.5 km - 1.2 km, 13-16 år: 350 m - 10.3 km - 2.4 km, 17-19 år: 700 m - 16.1 km - 4.8 km.

Konkurransen ble introdusert med svømming. Med mellom 7 og 20 barn i vannet samtidig hadde vi høyt beredakap både i vann og på land bestående av fem voksne med livredningskompetanse i våtdrakter i vannet og en i kajakk i tillegg til flere observatører fra strand. Svømmedistansen ble lagt til langs stranden på nokså grunt vann slikt at de som ønsket kunne stoppe og hvile og gå lit, men hvor fordelen var å kunne svømme hele distansen.

Etter svømmeetappen ble det full fart mot skiftesonen og skift fra svømmetøy til sykkelklær. Etter klesskiften gikk kurset mot Bogstad Gård, og over mot Skuggenjordet for de tre eldste klassene hvor de yngste av de la ut på 1 runde, mellomste på 3 og eldste på 5 runder. Med 8 vakter utplassert på den ca. 4 km. lange runden og ved vei overgangen og markieringsbånd var vi sikre på at alle fant riktig vei. Noen utenfra fant likevel på å gjøre et snarr og delte sperringen i to. Dermed vare det flere av de som skulle på tre runder som har sylket feil, noen andre måtte vike for statsbesøket fra USA som var på vei til middag til Bjørnsgård med eskorte av 40 uttrykningsbiler. Sykkeletappen ble derfor litt lenger for noen, men det hindret dem ikke å stille med full mobilisering på løpeetappen som gikk kollisjonsfritt.

Total tid på 20-30 minutter for de yngste gruppene og 40-70 minutter for de eldste vitner om at triatlon er en utholdenhets idrett som likevel gir mulighet å presse egne grenser da fordelt på tre forsjellige bevegelsesformer.

Det ble mange fornøde barn i mål og stolte foreldre som vil bruke sommerferien på å gjøre seg klare til vår neste utfordring 24 august. Hold av dato, vi håper å se deg igjen.

For å få innblikk og nyte stemningen fra arrangementet, kan du se bildereportasje av Kristine Blesvik her: 

Røa Bogstad Tri 2016

I tillegg har våre trenere, Kari Flottorp Lingsom og Stefan Mintsev skrevet kronikk på hjemmesidene sine. Disse finner du her:

Kari: Triatlon for alle

Stefan: Triathlon for kids and youths

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket