Kari Flottorp Lingsom vinnar av Norseman 2016

Røautøver Kari Flottorp Lingsom hadde et ekstra gir opp steinrøysa på Gaustatoppen og tok seieren med klar margin og løyperekord på lørdag.

Hun kom inn på 12:04,52! Dermed fikk hun revansjert den «sure» fjerdeplassen fra 2015.

2016-08-09
rogerroa

 

Og samtidig slo hun den regjerende løyperekorden for kvinner, 12:17:04, som ble satt av tyske Annett Finger i 2012.

Avgjørelsen i år falt imidlertid ikke før etter at de to hadde passert Stavsro, snaue fem kilometer fra mål. Da hadde to nært sagt fulgte hverandre helt siden de hoppet fra ferga klokka fem i dag morges. Men opp ura mot målstreken satte Lingsom inn et ekstra gir og dro til med en imponerende avslutning.

– Det er helt rått! Det er virkelig så jeg nesten ikke tror det selv, sier Lingsom til 3atlet.no etter målgang.

– Det er rett og slett fantastisk! Vi visste at det kunne gå, hvis alt klaffet, men det gjorde det jo ikke, sier hun og tenker blant annet på et alldeles ufyselig vær.

– Supporten måtte innom Geilo for å kjøpe et femte sett med hansker. Allerede etter 90 kilometer på sykkelen var fire par gjennomvåte. Jeg har aldri vært så kald, eller så våt, i hele mitt liv.

I det hele tatt ble det en dag for rekorder. Dagens Norseman var faktisk Lingsom sin aller første fulldistanse. Hun fullførte Norseman også i fjor, men da var svømminga avkortet.

– Jeg har aldri svømt så langt i konkurranse, jeg har aldri syklet 180 kilometer så raskt og jeg satte per på maraton, så ja, det var en bra dag!

Røa IL’s Triatlonavdeling ble startet opp for 2 år siden. Selv om vi har en utøver som vinner den gjeveste utholdenhetskonkurransen i Norge er eliteutøverne ikke vårt viktigste fokus. Vi ønsker å få barn og unge til å bli interessert i triatlon som et supplement til annen aktivitet de driver. De fleste konkurransene i triatlon er i sommerferien da annen aktivitet har en pause.

Røa Triatlon arrangerer barne- og ungdomstriathlon på Bogstad badeplass den 24. august. 

Lik vår facebook side.

https://www.facebook.com/roatriathlonklubb/?fref=ts

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket