Røa Bogstad Triatlon – eventyret den 13 juni 2018

Nok et vellykket Røa Bogstad Triatlon ble gjennomført i 13. juni. Her var det utfordringer tilpasset store og små utøvere. Stemningen var god og Røa IL Triatlon ønsker velkommen til nytt arrangement 22. august. Sett av datoen i kalenderen nå:)

2018-07-05
Margrethe Meo

Hvert år når skisesongen er på hell starter arbeidet med forberedelser til Røa Bogstad Triatlon. Etter hvert har vi fått noen rutiner. Informasjon skal ut, treminlisten skal bli oppdatert, Bogstad Gård og Oslo Kommune skal få informasjon, vi må sikre løypen slik at det ikke er dyr på jordet, vå må åpne påmeldingen og briefe løypevakter. Vi må også kjøpe medaljene og bake boller......men så kan vi sette i gang.

Vi starter med skilting av veien, deretter merking av løypa og skiftesone og så tar vi imot utøvere, registrerer dem og briefingen kan starte. Briefing er en viktig del av konkurransen. Her forteller en av lederne hvor barna skal svømme, sykle og løpe og går gjennom regler og sikkerhet.

 

TriatlonJuni2018_2.jpg

 

Første gruppa ut er barn i alderen 6-10 år. De deltar i Minitriatlon: 50 m svøm – 1000 m sykkel og 500 m løp – alt dette mellom Bogstad Badeplass og Bogstad Gård, trygt og bilfritt.

 

Når de yngste er i mål, er det tid for briefing for de eldre. Årets sykkelansvarlig, Øystein, bestemte at som en del av briefingen skal de to eldste gruppene på felles gjennomgang av sykkeltraseen. Dette visste seg å være helt avgjørende da vi har fått besøk av flere ungdommer utenfor Røa, bl. annet Soon, Kolbotn, Høybråten og Stovner.

 

I år ble det 14 topp motiverte 11- og 12-åringer på start. Jenter dominerte klassen (9) såpass mye at én av vaktene trodde at vi hadde en egen jentene klasse. Jentene var ikke bare i flertall, men de distanserte også guttene og ledet denne økten på 125 m svøm, 4,5 km sykkel og 1.2 km løp.

TriatlonJuni2018_8_x.jpg

Det som var spesielt gledelig i år, var tilvekst av utøvere i  supersprint klassen. 16 utøvere stilte til start. Aldri så mange har startet i denne klassen ved Røa Bogstad Triatlon. Vi håper trenden vil fortsette. 

 

Velkommen til ny triatlon den 22. august!

TriatlonJuni2018_10_x.jpg

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket